Paris 2014

Nu tänkte jag (Matilda) dela med mig av en av mina favoritresor! Alla resor har dock sin charm, så det är svårt att jämföra, men vissa resor är ändå lite mer speciella än andra. Paris i februari 2014 var en sådan resa!
Om jag inte minns helt fel var detta min och Magnus första utlandsresa ihop (vi träffades 2013). Vi valde förstås den mest "romantiska" helgen på året, det vill säga att vi åkte till Paris över alla hjärtans dag. Paris var enastående på alla sätt och vis! Eiffeltornet, Louvren, Notre Dame, Sacre Coer... Vi hade vädret på vår sida och vi promenerade mer än någonsin förr, vilket nog beror på en liten dos snålhet (slippa betala för tunnelbana), men en stor dos nyfikenhet att vilja uppleva staden till fots.
 
Ett roligt första minne från den här resan är när vi precis anlänt till staden och fortfarande var kvar på flygplatsen. Jag tror vi hade stannat till lite för att fundera lite över hur vi skulle ta oss in i Paris kärna. Från ingenstans kom en kille med sin tjej (också från Sverige) och tog oss under sina vingar och sa att vi skulle följa honom. Det kändes som en genuint snäll och trevlig kille som såg våra förvirrade blickar och tvekade inte en sekund på att räcka oss en hjälpande hand. Även om vi förstås hade klarat oss själva så lät vi honom hjälpa oss. :-)
 
Det mest speciella med denna resan är kanske inte jättesvårt att klura ut om man har åtminstone EN hjärnhalva... Jo, självklart friade Magnus till mig! På alla hjärtans dag! Nedanför Eiffeltornet! Så cheesy så det förslår ;-)  och lyckligast på planeten var förstås jag! Till historien hör att han hade velat fria uppe i Eiffeltornet... Men jag var grinig och hungrig och frusen och hade inte alls någon lust att varken stå i en lång kö för att ta hissen upp och allra minst sugen på att gå upp för alla trapporna... Jag är glad att Magnus ändå fullföljde planen på att fria, även om jag sabbade den första planen... Hehe..
 
OBS: en del bilder är lite suddiga tyvärr! Men de får ju också finnas till! ;-)
 

USA 2018 - resrutten

Jag tänkte att det kanske kunde vara roligt att berätta hur vi har tänkt resa när vi är i USA nästa år. Jag gissar dock att ingen blir särskilt förvånad, för detta måste nästan vara den vanligaste rutten man kör om man vill åka på roadtrip i Kalifornien.

 
Vi kommer börja med att flyga till Los Angeles, där vår roadtrip kommer påbörjas. Vi kommer först stanna ett par dagar för att bli av med eventuell jetlag, men också för att vi kommer ju vara i L.A för jösse namn! Vi måste såklart turista lite genom att cruisa genom stan med bilen och checka in pampiga villor i Beverly Hills, vandra på stjärnorna på Walk of fame, äta på cheesecake factory, gå i shoppingmalls, vandra längs med stranden i Venice Beach och kanske besöka Universal Studios?
 
Men när vi kör från Los Angeles så kommer första stoppet bli nationalparken Joshua Tree, som jag efter lite googlande kan konstatera verkar vara en stor öken med coola träd, kaktusar och stenbumlingar. Jag kanske ska säga redan nu att detta blir en resa med störst fokus på naturupplevelser! Både jag och Magnus älskar naturen.
 

Efter vi varit i Joshua Tree kommer vi antingen försöka hitta nånstans att sova beroende på hur sent på dagen vi känner oss klara där, eller så kör vi vidare mot vårt nästa delmål som är Grand Canyon, och sover nånstans i närheten där.

 
Som sagt blir ju då nästa stopp Grand Canyon! Det har jag ju bara kunnat drömma om tidigare. Häftigast hade ju varit om vi lyckas vara där så pass tidigt att vi hinner pricka in soluppgången över kanjonen. Både jag och Magnus är väldigt lättimponerade dock så det krävs inte mycket för att vi ska utbrista WOW! ;-)
 
Efter Grand Canyon är det dags att kavla upp ärmarna och se till att vinna hem några miljoner i Las Vegas! Det kommer också bli en häftig upplevelse, och jag ser fram emot att stoppa i mynt i de enarmade banditerna. Troligtvis kommer vi strosa iväg till Gold and Silver Pawnshop, där ett av våra favoritprogram på tv "Pawn Stars" spelas in.
 
 

Efter Las Vegas är det återigen dags för naturupplevelser. Vi kommer köra vidare mot nationalparken Yosemite, men först ett stopp på vägen för att kolla in det massivt stora Seqoiuna-trädet  "General Sherman". Obs, jag tror inte jag skrev rätt namn på trädet men orkar inte kolla upp det rätta namnet ;-)

 
 
 

Efter lite naturupplevelser är det dags för lite stadskänsla igen! Vi drar vidare till San Fransisko. Det ska bli riktigt kul att åka dit, och kanske åker vi över till Alcatraz för det känns ju som att det hör till.

 

Efter San Fransisco är vi nästan klara med vår roadtrip... Men jag är helt säker på att vi kommer vara väldigt nöjda och "mätta" efter den här resan. Man kan bara ta in så många intryck! Vi kommer köra tillbaka till L.A och spendera några nätter där innan det är dags för hemresa igen.

 

Och här är en liten överblick på hela rutten. Vi kommer stanna ca 3 veckor, vilket blir alldeles lagom för den här resan. Det finns såklart hur mycket mer till som vi vill se och uppleva i USA, men det får bli en annan resa!

 

Livet är en resa

Livet är en resa

RSS 2.0